Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η «ελευθερία» της δουλείας



Πολλές φορές ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο που οδηγούμε οι ίδιοι σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και ταχύτητας. Συναντούμε στην πορεία και πολλές πινακίδες με οδηγίες και περιορισμούς. Αλλά σχεδόν πάντα βλέπουμε οδηγούς να είναι σταματημένοι και η τροχαία με ένα μπλοκ στο χέρι να τους δίνει την τιμωρία της παράβασής τους. Υπάρξουν όμως και εκείνοι που προχωρούν ήρεμοι και άφοβοι γιατί είναι σε όλα νομοταγείς. Έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και τηρούν με υπομονή τις υποδείξεις.

Αυτά είναι παραδείγματα της ελευθερίας του καθενός. Ο ένας θεωρεί ότι μπορεί να ζει ελεύθερα όπως θέλει αδιαφορώντας για τον νόμο και για τα δικαιώματα των άλλων. Ο άλλος, που σέβεται τους νόμους, επίσης κινείται ελεύθερα χωρίς όμως να φοβάται και χωρίς να βλάπτει κανένα.δυο τύποι ελευθερίας που συναντούμε κάθε μέρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Είναι Η ελευθερία που μας καλεί ο θεός να ζούμε είναι εκείνη που μας κάνει υπάκουους στο θείο νόμο. 

Το ερώτημα. Ζούμε με τη βοήθεια του θεού σύμφωνα μ' αυτόν; Τότε είμαστε ελεύθεροι με τη χάρη του Χριστού. Εάν παραβιάζουμε τους νόμους του θεού επικαλούμενοι «το δικαίωμα της ελευθερίας μας» τότε είμαστε στην πραγματικότητα δούλοι της αμαρτίας. Στο χέρι μας είναι τελικά να διαλέξουμε ποια ελευθερία θέλουμε...

πηγή: ιστολόγιο Εις Καπερναούμ (9/9/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...