Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μια άφθαρτη σχέση!



Ο γάμος και γενικά η οικογενειακή ζωή είναι ένα όντως μεγάλο Μυστήριο.
Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ανθρώπου καλούνται να συνυπάρξουν και να συμβιώσουν. Καλούνται, ακόμα, όχι να καταργήσουν, αλλά να υπερβούν τους εαυτούς τους με πραγματική αγάπη. Φέρνουν στον κόσμο νέες υπάρξεις, τα παιδιά τους, για να τα μεγαλώσουν "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου". Ενώνονται μυστηριακά με τη Χάρη του Θεού και αγωνίζονται για να τη διατηρήσουν και αυξήσουν μέσα από τον καθημερινό τους αγώνα.

Έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τους εαυτούς τους, και τις πολυποίκιλες προκλήσεις και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Μέσα από την κοινοβιακή ζωή της οικογένειας αναζητούν να δώσουν απαντήσεις στα υπαρξιακά προβλήματα της ζωής: Ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού πηγαίνω; Ψάχνουν να βρουν το πραγματικό νόημα και τον σκοπό της ζωής τους.

Πολλές φορές αισθάνονται μόνοι, χωρίς στήριγμα, βοήθεια, συμπαράσταση, χωρίς απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα και προβλήματα της ζωής.

Και όμως δεν είσαστε μόνοι σας. Κοντά σας είναι η Εκκλησία του Χριστού.
Η Εκκλησία δεν σας ευλόγησε απλώς με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος την ημέρα του Μυστηρίου του Γάμου σας και σας εγκατέλειψε μέσα στον ωκεανό της σύγχρονης κοινωνίας μόνους σας.

Είναι κοντά σας. Νοιάζεται για σας και φροντίζει -μέσα από τη διδασκαλία, τη ζωή και τα μυστήριά της- για να σας βοηθήσει, ώστε η οικογένειά σας να είναι υγιής και ζωντανή. Να είναι μία άφθαρτη σχέση. (...)

Πρόλογος Αρχ. Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στο Γάμος: Μία άφθαρτη σχέση, εκδ. Σχολής Γονέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...