Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Καλή ψήφο... Προπαντός καλή μετάνοια!




Με αφορμή τις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα ακούσαμε μια χειμαρρώδη συνομιλία από τον ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, που δημοσιεύθηκε σήμερα στα Άπαντα Ορθοδοξίας. (Για να την ακούσετε πατήστε εδώ.)

Μπορεί να ζούμε εκτός Ελλάδος, αλλά πονάμε μαζί σας αδέλφια. Έστω κι αν οι δονήσεις της κρίσης φτάνουν εδώ -προς το παρόν- εξουθενωμένες, προβληματιζόμαστε για το μέλλον της Μητέρας μας, για το μέλλον του Ελληνισμού.

Ίσως είναι λάθος να αναλωθούμε από εδώ στο ποιος φταίει και ποιος όχι. Η Εκκλησία είναι Μάνα όλων και στα λάθη τους. Ας θυμηθούμε πως ο Χριστός ήρθε για τους αμαρτωλούς, για τους παράνομους, γι' αυτούς κυρίως ήρθε! Ας μην κατακρίνουμε, λοιπόν, με σκληρότητα και φανατισμό. Μόνο ο Θεός ξέρει βαθύτερα τις καρδιές των ανθρώπων και το τέλος του καθενός... Και είναι συνάμα τραγικό (τραγικό και γελοίο μαζί!) να επιρρίψουμε όλη την ευθύνη στους ξένους, στα δικά τους (υπαρκτά) συμφέροντα, έστω κι αν το «μαζί τα φάγαμε» δεν έχει κανένα αντίκρισμα στον άνθρωπο που ζει στα όρια της φτώχειας. Μα κάναμε λάθη αδέλφια, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ως νεότερος Ελληνισμός πως την Ελλάδα μας δεν την κτίσαμε με τα καλύτερα και αγνότερα υλικά.

Αν θέλατε ακούστε λίγο και τις δικές μας σκέψεις, όπως βγαίνουν απ' ευθείας απ' την καρδιά μας... Πιστεύουμε πως είναι το ελάχιστο χρέος του κάθε Έλληνα πολίτη σ' αυτές τις εκλογές να ψηφίσει με βάση:
  • όχι το ατομικό του συμφέρον, όχι το κομματικό, αλλά το συμφέρον ολόκληρου του λαού 
  • την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του προσώπου
  • την πίστη του στον Θεό και την Εκκλησία
  • την ποιότητα των θέσεων του κόμματος και τη σταθερότητα σ' αυτές
  • την εμπιστοσύνη την οποία μπορεί ο λαός να τους δείξει για τη διαχείριση των μεγάλων εθνικών θεμάτων. Και πιστεύουμε ότι η κακή διαχείριση του οικονομικού χρέους με εκχώρηση κυριαρχίας στους ξένους, είναι ίσως το πιο κρίσιμο εθνικό θέμα της σημερινής Ελλάδας!
  • την έγνοια τους για το πραγματικό καλό της νεολαίας και του συνόλου του λαού (και όχι των «ημετέρων» και των μεγαλοσυμφερόντων)
  • τον σεβασμό τους στην μακραίωνη ελληνική ιστορία και στην άρνησή τους να ακολουθήσουν τον μανιώδη «εκσυγχρονιστικό» ευρωμιμητισμό σε όλα
Δεν είμαστε Δεξιοί, ούτε Σοσιαλιστές, ούτε Αριστεροί, ούτε Κεντρώοι. Δεν θέλουμε απαραίτητα έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., ούτε και πάση θυσία παραμονή. Αν θέλετε να μας ταμπελώσετε, θα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κλείσετε τ' αφτιά και να μην αφουγκραστείτε την έγνοια, τον προβληματισμό και τον πόνο των εκτός Ελλάδας Ελλήνων, που ΔΕΝ ψηφίζουν σ' αυτές τις εκλογές και, αν μη τι άλλο, ΔΕΝ έχουν συμφέρον από αυτές τις εκλογές στην Ελλάδα μας. 

Είμαστε Ορθόδοξοι και είμαστε Έλληνες κι ας προσευχηθούμε όλοι ώστε ο Θεός της αγάπης να μας λυπηθεί και να φωτίσει τον Ελληνισμό στο σύνολό του, λαό και άρχοντες, εντός και εκτός Ελλάδος...

Περισσότερο απ' όλα να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να φοβόμαστε την κρίση, αλλά να φοβόμαστε την απομάκρυνσή μας από τον Θεό!


Καλή ψήφο αδέλφια.
Προπαντός... καλή μετάνοια σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...